Actualment esteu veient La Pastisseria Fàbrega, de Figueres rep el guardó “Fava de Cacau 2021”

La Pastisseria Fàbrega, de Figueres rep el guardó “Fava de Cacau 2021”

L’acredita com una de les 50 millors pastisseries de Catalunya

A finals del passat mes de gener va tenir lloc a Sant Vicenç dels Horts, la IV Mostra Internacional de Pastisseria, organitzada conjuntament per l’Ajuntament de la ciutat i el reconegut pastisser Eugeni Muñoz, per tal de promocionar l’alta pastisseria entre el públic no professional. Malgrat la Covid-19, l’alcalde Miquel Comino va explicar que “Enguany hem fet un gran esforç per mantenir la mostra, que hem adaptat a la situació per no fallar a totes les persones que esperen aquest esdeveniment any rere any”. Així, aquesta quarta edició de la fira es va fer 100% online i es va transmetre a través del canal de Youtube.

En aquesta edició també es va celebrar la 2a edició de lliurament dels guardons “Fava de Cacau – Sant Vicenç dels Horts, a les millors pastisseries de Catalunya”. La llista d’aspirants als guardons va ser confeccionada per un jurat independent creat i coordinat pel pastisser Marc Balaguer i el periodista Josep Sucarrats, director de la revista Cuina. Aquest equip coordinador va ser l’encarregat de seleccionar el jurat, format per professorat de pastisseria, xefs i periodistes de gastronomia.

Fava Cacau

D’entre els 50 guardonats d’aquesta edició hem de destacar la pastisseria figuerenca Pastisseria Fàbrega, que, amb el guardó “Fava de Cacau 2021 ”la reconeix com una de les 50 millors pastisseries de Catalunya i que, segons els organitzadors, volen contribuir al reconeixement del sector i apropar-lo al gran públic”.

L’actual Pastisseria Fàbrega, antiga “Casa Roca” ha anat evolucionant des de l’any 1867 fins al que és ara “Can Fàbrega”, una empresa familiar amb més de 150 anys d’història que ha anat evolucionant i endolcint i innovant productes artesans, però sense oblidar els clàssics de tota la vida. Actualment consta de l’antiga però reformada pastisseria i d’una cafeteria/saló de té.

Redacció REVISTA CRAE, J.M.O.